عکاسی صنعتی با تکنیک گستره نوری بالا HDR



دشتی را تصور کنید که آفتابی تند بر پهنای آن سایه گسترده است. این تمام ماجرا نیست. سایه های تند و سیاهی که از درختان ، سخره ها ، بوته هاو.... به وجود آمده اند نیز در این منظره حضور دارند. حال تصور کنید دوربینی به دست گرفته اید و با هیجان از این منظره عکاسی میکنید و به خانه می آیید و مشتاق دیدار آن عکس زیبا ، اما چه خواهید دید؟ منظره ای خوش رنگ و لعاب!؟ ویا گستره وسیعی که از نور آفتاب سوخته است و در طرف مقابل سایه های سیاه و زمختی که پشت به نور قرار داشتند!؟ جواب این سوال در چهره نا امید شماست که به آن عکس می نگرید. هر دوربینی با مکانیزم خاص خود قادر به نورسنجی است ، از دوربین گوشی های هوشمند گرفته تا دوربین های چند صد میلیون تومانی ، درست است که هرچه تکنولوژی دوربین بالاتر میرود نتیجه مطلوب تر است اما علم فیزیک در تمام جهان یکسان است. نور از هر سمتی بتابد و جسمی در مقابل آن باشد نیم دیگری که پشت به نور است خالی از جزییات و سیاه خواهد بود. حال خود را جای نورسنج دوربین خود قرار دهید با یک انتخاب.  کدام را انتخاب خواهید کرد؟ قسمت روشن و یا تیره را!؟
در چنین شرایطی بود که تکنیکی به نام (HDR) پا به علم عکاسی گذاشت. تکنیک HDR که مخفف جمله High Dynamic Range است به معنی گستره نوری بالا با نکته ای ظریف علم عکاسی را دگرگون کرد و جای خود را در بین دیگر تکنیک های عکاسی باز کرد.
از نظر تکنیکال و فیزیکال ، دوربین در یک فریم عکس قادر است یک منظر نوری را ثبت کند ، اگر نور در آن عکس پراکنده باشد مشکلی نخواهد بود اما در شرایطی که منطقه وسیعی از نورهای مختلف و با شدت های متفاوت داشتیم تکلیف چیست؟
در عکاسی ، مخصوصا عکاسی صنعتی ، این مشکل بسیار زیاد در خطوط تولید کارخانجات به چشم می خورد ، رنگ های بسیار زیاد به همراه شدت نورهای گوناگون کابوس عکاسی صنعتی بدون تکنیک HDR است. تکنیکی که به عکاس  این امکان را می دهد تا بتواند عکسی جادویی از چنین محیط هایی خلق کند. تکنیک عکاسی با گستره نوری بالا ( HDR ) تکنیکی است برای نزدیک کردن هرچه بیشتر یک عکس صنعتی به دید واقعی . در تکنیک HDR با صبر بالا و دقتی بسیار با حداقل 3 فریم و با نوردهی متفاوت از یک سوژه عکسبرداری میشود  تا در نهایت با تلفیق این عکس ها به یک فرم مطلوب برسیم و عکسی خلق شود که چشم نواز باشد. امروزه استفاده از تکنیک عکاسی با گستره نوری بالا HDR بسیار پر کاربرد است به طوری که تولیدکنندگان دوربین را برآن داشته که این امکان را بر روی دوربین های حتی خانگی به مشتریان خود ارائه دهند تا عکاسی آماتور نیز به راحتی عکسی به ذوق خود گرفته و به رخ دوستانش بکشد. اما تکنیک HDR در سطح پیشرفته کاری بسیار پیچیده ، حساس و حرفه ایست به طوری که تنها بخش کوچکی از دست آورد نهایی به عکاسی مربوط می شود و بخش بزرگی از این کار بردوش تجربه عکاس در ادیت آن عکس خواهد بود. تفاوت یک عکس HDR خانگی و حتی یک عکس حرفه ای از یک منظره  با عکس HDR صنعتی ، دست آورد نهایی آن است ، به طوری که وظیفه عکس صنعتی نشان دادن واقعیت هاست به گونه ای زیبا که نزدیک به دید انسان باشد و وظیفه عکس های خانگی و طبیعت نشان دادن تصویری جادویی و  فراواقع گرایانه به صورتی چشم نواز و اغراق آمیز در رنگ ها و نورهاست که گاه حتی عکاس با بزرگ نمایی بیش از حد در رنگ و سایه روشن ها ، عکسی شبیه به تابلوی نقاشی خلق میکند تا عکسی واقعی.
تکنیک HDR در سطح حرفه ای نیز  بسیار وابسته به نوع دوربین است به طوری که با دوربین های قطع متوسط و بزرگ به دلیل ذخیره شدن جزئیات بسیار زیاد در دیتا بیس عکس در برابر دوربین های ۳۵ میلی متری و فول فریم ، نتیجه کار کاملا مشهود و ملموس است.



نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

عکاسی صنعتی و تبلیغاتی همراه با اپراتور (پرسوناژ)

عکاسی تبلیغاتی موضوعی یا سابجکتیو

عکاسی صنعتی بلور وکریستال و شیشه