عکاسی تبلیغاتی چیست؟
تبلیغاتی است.
در کشور ما معمولا تفاوتی بین این سبک کاملا متفاوت قایل نیستند و هر دوی این سبک ها یا عکاسی صنعتی شناخته می شوند و یا از آن به عنوان عکاسی تبلیغاتی نام برده می شود. این موضوع، موضوعی مهم و قابل بحس است. در صنعت ما، معمولا صنعتگران مایل به نمایش مستقیم محصولات خود هستند و تمایل چندانی به چالش نشان نمی دهند و این کاملا متفاوت است با نوع دید و تبلیغاتی است که کشورهای سطح اول جهان در حال وقوع است. در کشورهای پیشرفته، یک کارخانه بزرگ نوشابه سازی، برای ترغیب مشتریان خود از بیلبوردی استفاده نمیکند که یک قوطی بزرگ ساده در مرکز تابلو و انبوهی از نوشتنی ها و توصیفات در آن نمایان باشد، بلکه با یک عکس مفهومی خاص، نخست نظر بیننده را به تابلو جلب کرده و با ترغیب بیننده به فکر کردن می کوشد تا پیام تبلیغاتی خود را تنها با یک جمله به مخاطب انتقال دهد.
وظیفه عکاسی صنعتی نمایش یک محصول است به طوری که دقیق، با کیفیت و از لحاظ ظاهری بی عیب و نقص باشد. عکاس در عکاسی صنعتی تلاش می کند تا با نورپردازی حرفه ای عکسی دقیق و با کیفیت از محصول ارايه دهد به طوری که تمامی خواص و ویژگی های محصول نمایان باشد. هدف در عکاسی صنعتی معرفی کالاست. به صورتی که بیننده و مشتری از تمامی جهات آن محصول را مورد بررسی قرار داده و در تهیه آن محصول اقدام نماید. یک عکس صنعتی باید از تمامی جهات ویژگی های کالای مورد نظر را در بر بگیرد و با عکسی دقیق و با کیفیت هم بافت و جنس را نمایش دهد و همه خصوصیات ظاهری کالا را به طور کامل پوشش دهد.
این در صورتی است که در عکاسی تبلیغاتی هدف، چیز دیگری است. در این سبک هدف اصلی ترغیب و جذب بیننده به عکس است، در عکاسی تبلیغاتی، عکاس در تلاش است تا با ترفند ها و تکنیک های گوناگون تصویری متفاوت از کالا به نمایش درآورد. عکاس تبلیغاتی سعی می کند تصاویرش جذاب و بیشتر فرا واقعی به نظر برسند تا تصویری ساده از یک کالا در یک زمینه سفید. هدف یک عکس تبلیغاتی استفاده شدن به روی جعبه و یا در یک وبسایت جهت معرفی کالا نیست، بلکه هدف فرای معرفی، استفاده شدن در تابلوهای شهری، پوسترها، جلد کاتالوگ ها و حتی تزیینات وب سایت هاست.
عکاسی تبلیغاتی بر خلاف عکاسی صنعتی که بر پایه واقعیت بنا شده است، سعی بر عبور از واقعیت دارد و پا را فراتر از اصل موجودیت یک کالا یا فرایند گذاشته و به دنیای زیبای رویا نزدیک می شود. حتی در عکاسی مواد غذایی، عکاسی تبلیغاتی سفره ای را تدارک می بیند که شاید در واقعیت هرگز چنین سفره مفصل و مجللی برپا نشود. این انتقال حس رویا گونه به بیننده باعث تحریک ادراک او شده و بیننده را تبدیل به یک مشتری می نماید.
در تعریفی متفاوت تر از عکاسی تبلیغاتی، می توان آن را تیزری ثابت نامید که با سبکی متفاوت از یک تیزر تلوزیونی، همان مسیر را رفته و هدفی مشابه آن دارد.
نگارش: مهندس نیما ابوالقاسمی
هرگونه کپی برداری مقاله بالا، تنها با ذکر و لینک ننبع بلامانع است.
نظرات
ارسال یک نظر