عکس صنعتی چیست؟




پس از اختراع دوربین توسط جوزف نیسه فور نیپس و ثبت اولین نگاتیو در سال ۱۸۲۲ میلادی ، تلاش های بیشماری در راستای ارتقا و پیشرفت علم عکاسی صورت گرفت. عکاسی یا فوتوگرافی که به زبان لاتین به معنای ثبت نور است از طریق علم در میان جامعه آن زمان وارد شد و توسط دانشمندانی که پس از فورنیپس تلاش میکردند تا هر یک به نوبه خود سهمی در این علم داشته باشند کم کم تبدیل به یک صنعت شد. اما در ادامه راه، با نبوغ هنرمندانی که از این صنعت به عنوان یک هنر استفاده میکردند، باعث شد که این صنعت جوان، به عنوان هنری نوپا جای خود را در فضای هنری آن دوره باز کند. بسیاری گمان می بردند که عکاسی آمده است تا جای هنر نقاشی را بگیرد، اما با تلاش عکاسان آن دوره، عکاسی توانست خود به عنوان هنری مستقل زاده شده و به سرعت رشد نماید. هنر عکاسی پس سال ها هنوز هم یکی از شاخه های اصلی هنر پا برجاست. امروزه با پیشرفته شدن دوربین ها و تجهیزات، عکاسی را میتوان به مانند دوران نوجوانی اش صنعت نیز نامید. از میان شاخ و برگ های بی شمار این هنر، عکاسی تجاری، یکی از مهمترین و پر کاربرد ترین آنهاست. با جایگاه غیر قابل انکار فضای مجازی و تاثیر آن بر کسب و کار دنیای امروز، عکاسی تجاری نیز جایگاه ویژه ای را پیدا کرده است. اما آیا تمام عکس ها تجاری یکی هستند؟ یک عکس صنعتی با عکس تبلیغاتی تفاوتی ندارد؟

جواب این سوال ریشه در شناخت یک جامعه از نیازها و هوش تجاری آن دارد. نوع نگاه صنعتگران و تولید کنندگان آن جامعه به نوع عرضه محصولاتشان، اثر گذارترین مولفه در تفکیک این دو قسم از عکس های تجاری است. 
درست است که عکس صنعتی و عکس تبلیغاتی دو عنصر جدا ناشدنی از یکدیگرند، اما این به معنای آن نیست که با هم یکی هستند.
عکس صنعتی، عکسی بی آلایش از یک فرایند صنعتی و یا کالای تجاری است، به گونه ای که با نمایش دقیق و با کیفیت یک کالا و یا یک فرایند صنعتی، ابعاد و مشخصه های آن را برای بیننده بازگو نماید. این در حالیست که یک عکس تبلیغاتی، علاوه بر نمایش مشخصات سوژه، هدف و مقصودی خاص را دنبال کرده و ترغیب و تشویق مشتری برای تهیه آن کالا را برای سازنده به ارمغان می آورد.
یک عکاس صنعتی، با استفاده از تجهیزات و دیگر امکانات عکاسی، هدف اصلی را بر پایه کیفیت و نمایش ویژگی های یک کالا گذاشته و سعی میکند با به دست آوردن عکسی بی نقص از سوژه، آن را برای معرفی هرچه بهتر توسط سازنده آماده سازد. عکس صنعتی معمولا برای معرفی کامل از تمام جهات یک کالای تجاری در وب سایت ها، صفحات کاتالوگ ها و … آماده می گردد و تنها هدفش نمایش کامل آن کالای تجاری است. عکس صنعتی از یک کالا، معمولا عکسی است که در زمینه کاملا سفید گرفته می شود تا طراح بتواند پس از برش، از آن در طراحی اش استفاده کند. نوعی دیگر از عکس صنعتی، عکاسی ۳۶۰ درجه از محصول است. این نوع از عکس های صنعتی با عکاسی پی در پی و دورتادور یک کالا به دست می آید که در نهایت با نرم افزارهای مخصوص به یک قطعه کوتاه فیلم مانند تبدیل می گردد که بیننده می توان به میل خود کالا را به هر جهتی که تمایل دارد چرخانده و ابعاد مختلف کالا را بررسی نماید.
یک عکس صنعتی تنها به ثبت عکسی از یک کالا محصور نمی گردد. هر گونه عکس و با هر تکنیکی که در خطوط تولید و فرایندهای ساخت کالا و…. گرفته شود را نیز شامل می گردد، که معمولا اینگونه عکس ها با تکنیک های زیبای عکاسی، عکاسی می گردند و اغلب بدون هیچ دستکاری نرم افزاری به استفاده می رسند. می توان گفت که عکس صنعتی، به این شیوه (عکاسی از یک فرایند صنعتی ) پایبندترین عکس به اهداف نخستین هنر عکاسی، یا به اصطلاح هنری ترین آنها در نوع تجاری آن است.

این مقاله توسط تیم اجرایی استودیو ناین نگارش گردیده است و لازم به ذکر است مقاله دیگری در زمینه عکاسی صنعتی در سایت ویکی پدیدا موجود می باشد که اکثر همکاران گرامی نسخه ای از آن را بصورت کلی در سایت های خود استفاده نموده اند که این مقاله نیز برای آشنایی مخاطبان در بخش دیگری در همین 
.سایت بنام عکاسی صنعتی در ویکی پدیا بصورت کامل درج گردیده است

نگارش: مهندس نیما ابوالقاسمی
هرگونه کپی برداری مقاله بالا، تنها با ذکر و لینک ننبع بلامانع است.
https://www.studio9.co




نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

عکاسی صنعتی و تبلیغاتی همراه با اپراتور (پرسوناژ)

عکاسی تبلیغاتی موضوعی یا سابجکتیو

عکاسی صنعتی بلور وکریستال و شیشه